Krullentips!

Ben jij gezegend met een bos mooie krullen? Dan weet je ook dat het verzorgen en stylen van deze mooie krullen meer tijd kost!

Al die kronkels in jouw haar zijn extra kwetsbaar voor afbreken en vochtverlies. Laten we een kijken hoe we deze mooi bos van jou het beste kunnen verzorgen!

Krullend haar heeft altijd meer hydratatie nodig dus het is belangrijk dat elke product dat je gebruikt, jouw haar de juiste hydratatie geeft. Dat betekent een hydraterende shampoo en conditioner, maar ook serums, haarolie en stylingscreams. Vermijd hoe dan ook producten met alcohol zoals haarlak en stylingsmousse. FNGRPRNTS gebruikt ingrediënten als passiebloemfruit, amarantolie en lijnzaad om te zorgen voor een goede dosis hydratatie. Ook zonnebloemolie, jojoba-olie en tarwe proteïnen geven jouw haar het nodige vocht.

Om jouw krullen in bedwang te houden, ga je regelmatig naar de kapper, zo’n één keer in de 6 weken is het beste. Krullend haar heeft sneller last van gespleten haarpunten, dus deze moeten er zo snel mogelijk worden afgeknipt.

Krullend haar vergt een voorzichtige behandeling, vooral als het haar nat is. Droog het daarom altijd voorzichtig af, wrijf niet te hard met de handdoek, maar kneed het haar droog. Kam het haar altijd met een grove kam, doe dit voorzichtig. Baobab en soja proteïnen in onze conditioners zorgen voor bescherming tijdens het gebruik van warmtebronnen als een föhn.
Was je haar met lauw water, hoe warmer het water, hoe meer het haar uitdroogt. Sluit een wassing altijd af met koel water, dit zorgt ervoor dat de conditioner verzegelt in het haar zijn werk blijft doen om het vochtverlies te minimaliseren.

Krullen houden niet van siliconen! Siliconen drogen jouw krullen uit! Krullen hebben al moeite of vocht en natuurlijke olie van de hoofdhuid te absorberen, zitten hier ook nog siliconen bij, dan wordt het bijna onmogelijk en droogt jouw haar extreem uit.Gelukkig zijn de FNGRPRNTS producten vrij van siliconen.

En last but not least: bescherm je krullen tegen externe factoren, vooral bij extreme weersomstandigheden als kou en felle UV-stralen.
Draag een leuke hoed of sjaal om jouw haar optimaal te beschermen tegen de zomerse- zonnestralen en temperaturen!

Verzorg jouw krullen dus goed! Maak nu jouw eigen, op jouw krullen afgestemde shampoo!
 

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer