Nieuw seizoen, nieuwe haardoelen!

Ons haar bepaalt voor een groot deel hoe we eruit zien, haar geeft je een bepaalde uitstraling, een bepaalde look. Het feit dat de één mooie krullen heeft, de ander dun en pierig haar en weer een ander een dikke bos heeft, dat is bepaalt in onze DNA, en dat valt niet te beïnvloeden. En toch kunnen we hier niet altijd op terug vallen, want er zijn wel degelijk factoren van buitenaf dit ons haar kunnen beïnvloeden.

In Nederland hebben we het geluk dat we alle seizoenen, elk jaar weer, mogen meemaken, maar of ons haar hier nu zo blij mee is?
Koude lucht, zoals in de winter, en droge lucht, zoals binnen bij de verwarming, zorgen voor frizzy haar! De cuticula (schubbenlaag) van je haar staat open en is daarom niet in staat om vocht vast te houden, dit kan leiden tot het afbreken van je haar en het splijten van je haarpunten…ai…

 

Allereerst is het onderhouden van je haar natuurlijk heel belangrijk, ga regelmatig naar de kapper om je puntjes bij te laten knippen. Daarnaast is het gebruik van de juiste ingrediënten in jouw shampoo om je haar van de nodige hydratatie te voorzien een must! FNGRPRNTS gebruikt o.a.  passiebloemfruit voor hydratatie, evenals baobab. Deze laatste beschermt tegen hitte en pollutie en heeft ook een 'anti-aging' effect.  De nodige keratine gaat het breken van en splijten van het haar tegen. Lijnzaad is een krachtig ingrediënt dat het haar sterker maakt en zorgt voor glans en hydratatie.

Dus met de herfst en winter voor deur, al lijkt een Indian summer eerst nog te komen, is het dus belangrijk om jouw haardoelen bij te stellen en jouw FNGRPRNTS formule aan te passen aan ‘winterse’ omstandigheden.

 

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer