Waarom je beter geen producten met siliconen kunt gebruiken.

Als we het hebben over siliconen, dan denken mensen vaak niet direct aan shampoo en conditioner. Heel veel shampoos en conditioners bevatten helaas siliconen. Niet alle siliconen in haarproducten zijn even schadelijk. Soms bevatten deze siliconen die in water oplosbaar zijn, deze zijn gemakkelijk uit jouw haren te wassen zodra deze in contact komen met water, deze zijn voor jouw haar dus niet heel erg schadelijk en bieden zelfs nog voordelen. Naast het feit dat ze glans geven en je haar goed doorkambaar maken, kunnen ze je haar beschermen tegen externe invloeden als föhnen en als deze dan ook nog helpen om vocht vast te houden, dan profiteren jouw haren hier ook nog eens van.

Helaas zijn er ook siliconen die je liever niet in je haren smeert. Deze zijn hardnekkig, zijn bijna niet uit jouw haar te krijgen, alleen als je een diep reinigende shampoo gebruikt, en deze bevat vaak sulfaten.
Ook sulfaten zijn niet al te best voor jouw mooie haarbos! Deze siliconen zorgen ervoor dat de goede en voedende ingrediënten van een bijvoorbeeld een shampoo niet hun werk kunnen doen. 

Slechte siliconen vormen als het ware een laagje om jouw haren en zijn gemaakt van een soort plastic. Deze hechten zich keer op keer aan jouw haar en daardoor ontstaan ‘dikke’ lagen met siliconen, met als gevolg dat je haar dof en zwaar wordt en het veel jeuk kan veroorzaken. Heb jij mooie krullen? Gebruik dan zeker geen shampoo met siliconen!  


Bij FNGRPRNTS hebben wij ervoor gekozen om geen siliconen te gebruiken, ook niet de in water oplosbare. Wij gebruiken liever plantaardige olie, dit is beter voor het haar én het milieu. Siliconen bevatten ook nog eens geen werkzame stoffen.

Om jouw haar de juiste voeding te geven gebruiken o.a. raapzaadolie, deze draagt bij aan kleurbehoud en heeft een 'anti-aging' werking. Zonnebloemolie hydrateert en gaat vochtverlies tegen. Olijfolie herstelt de hoofdhuid en past zich van nature aan,aan de balans van de hoofdhuid. Rozemarijnolie kalmeert de hoofdhuid juist en bevordert de haargroei, gaat haaruitval tegen en helpt goed tegen roos. Amaranolie, is een olie uit zaden en bevat squalan, een sterk antioxidant dat ook nog eens heel goed hydrateert. Macadamia olie tot slot is een uiterst voedende olie.

Gebruik jij een FNGRPRNTS product, dan heeft jouw haar dus helemaal geen siliconen nodig! Stel snel jouw shampoo en conditioner samen!

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer