Welk haartype heb jij?Weet jij welk haartype je hebt?

Een van de eerste vragen die wij aan jou stellen in onze haarquiz, is welk haartype je hebt. Denk je dat te weten maar heb je tot op heden nog niet de juiste shampoo voor jouw haar gevonden? Net als bij huidverzorging, is het van belang te weten welk haartype je hebt, hier kunnen wij jouw persoonlijke formule op aanpassen. De producten die je gebruikt voor jouw huid, zijn eveneens afgestemd op het type huid dat jij hebt. Weet je niet welk haartype je exact hebt, dan is het lastig een product te vinden dat daadwerkelijk iets voor jouw haar doet.Nu lijkt de vraag gemakkelijker dan dat deze in werkelijkheid is, of toch niet? Indien je het lastig vindt om hier antwoord op te geven, helpen we graag een stukje op weg.Er bestaan best veel verschillende haartypes, maar eigenlijk zijn er maar vier die heel vaak voorkomen.

Steil haar, golvend haar, krullend haar en kroezend haar.Als je steil haar hebt, dan glanst het over het algemeen het meest. Dat komt omdat steil haar het licht reflecteert, vooral als jouw haar lang is. Steil haar is over het algemeen lastig te krullen. Steil haar moet je regelmatig laten knippen, er ontstaan snel gespleten punten. 

Heb je golvend haar, dan is jouw haar vaak aan de aanzet steil en loopt het in de punten golvend naar beneden. Haarpunten zijn vaak droog en beschadigen snel. Conditioner gebruik je alleen in de punten om jouw haar niet te verzwaren zodat je maximaal van jouw golvend haar kunt genieten.Ben jij gezegend met een bos mooie krullen?

Krullen zijn soepel en zorgen voor de nodige beweging. Krullen zijn daarentegen wel vaak droog en hebben een goede verzorging nodig om ze te temmen. Krullend haar breekt ook van sneller, dus hebben ze extra voeding nodig om ze sterker te maken.


Kroezend/pluizend haar laat zich nogal moeilijk in toom houden. Het haar is vaak droog en heeft extra verzorging en hydratatie nodig.

Spoel je haar na het wassen eens met koud water, dan sluiten de haarschubben, net als bij het gebruik van een conditioner.Welk haartype heb jij?

Doe de haarquiz en ontvang de juiste shampoo en/of conditioner die bij jouw haartype past.

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer