FNGRPRNTS, Veilig en functioneel

Wij zijn ons ervan bewust wat wij wel en niet in jouw persoonlijke receptuur mogen gebruiken. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, waarvan wij de oorsprong kennen, worden nauwkeurig voor jou geselecteerd en gecombineerd: wat we weglaten is net zo belangrijk als wat we erin stoppen.

100% Veilig

Ontwikkeld om volledig veilig en functioneel te zijn, bevat jouw receptuur natuurlijke ingrediënten en bevatten deze geen onnodige chemische of schadelijke ingrediënten.

Wij vermijden het gebruik van siliconen in jouw formule. Liever gebruiken wij plantaardige oliën, deze zijn beter voor jou en voor het milieu. Siliconen bevatten geen werkzame stoffen en voegen daarom niets toe aan je haar. Ze vormen alleen een (plastic) laagje over je haar. Als je nog niet eerder siliconenvrije producten hebt gebruikt, kan het even duren voordat je eraan gewend bent.

Ook zijn onze shampoo's vrij van sulfaten. Om jouw shampoo toch lekker te laten schuimen gebruiken wij gedroogd kokosvruchtvlees.

100% vegan

Jouw uiteindelijke receptuur is bovendien 100% veganistisch, dat wil zeggen dat wij geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dieren, zoals honing, zijde of bijenwax.

Sinds 2013 is het binnen Europa verboden om dierproeven te doen voor cosmetica, onze producten worden dan ook niet op dieren getest.

INGREDIËNTEN die wij juist WÉL gebruiken: 

Jouw haar heeft proteïnen nodig. Wij gebruiken o.a. tarwe-, rijst- en soja proteïnen. Tarwe versterkt en hydrateert het haar. Rijst daarentegen geeft het haar volume en elasticiteit. Soja beschermt het haar en zorgt tevens voor een ultieme glans. Quinoa is een ingrediënt dat het haar herstelt en zorgt ook voor de nodige glans.

Daarnaast gebruiken wij veel natuurlijke oliën waaronder raapzaadolie, deze draagt bij aan kleurbehoud en heeft een 'anti-aging' werking. Zonnebloemolie hydrateert en gaat vochtverlies tegen. Olijfolie herstelt de hoofdhuid en past zich van nature aan,aan de balans van de hoofdhuid. Rozemarijnolie kalmeert de hoofdhuid juist en bevordert de haargroei, gaat haaruitval tegen en helpt goed tegen roos. Amaranolie, is een olie uit zaden en bevat squalan, een sterk antioxidant dat ook nog eens heel goed hydrateert. Macadamia olie tot slot is een uiterst voedende olie.

Verder zorgt passiebloemfruit voor hydratatie, evenals baobab. Deze laatste beschermt tegen hitte en pollutie en heeft ook een 'anti-aging' effect.  De nodige keratine gaat het breken van en splijten van het haar tegen. Lijnzaad is een krachtig ingrediënt dat het haar sterker maakt en zorgt voor glans en hydratatie.

Dit is slechts een greep uit het grote assortiment aan ingrediënten die wij gebruiken voor jouw formule.

Leave a fingerprint, no environmental footprint

F N G R P R N T S is verpakt met gerecycled PET. Momenteel wordt slechts 9% van de kunststoffen in de wereld gerecycled. Wij zijn vastbesloten om deze statistieken te wijzigen en plastic te verminderen met een pioniersgeest die zo bij ons past: door onze wereld schoon te maken en het plastic te hergebruiken voor de verpakking van jouw haarverzorgingsproducten.

De groene en transparante fles, blokkeert het hele spectrum van schadelijk zichtbaar licht, biedt optimale bescherming tegen verouderingsprocessen en verlengt de duurzaamheid en werking van het product.