Jouw F N G R P R N T S

Wij helpen je graag en staan dan ook voor je klaar! Jouw F N G R P R N T S

Jouw F N G R P R N T S producten moeten aan al jouw verwachtingen voldoen. Daarin willen we je uiteraard voorzien van professioneel advies en je de beste service bieden voor al jouw vragen over onze producten. Op welke vraag zoek je een antwoord? Staat jouw vraag er niet bij? Gebruik dan de chat rechtsonder in het venster, of mail naar hello@fngrprnts.com of bel: 0575-509900.

Wil je meer weten over ingrediënten? Wij zijn ons ervan bewust wat we wel en niet in jouw formule gebruiken. Lees meer over ingrediënten die wij wél gebruiken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het?

Het is simpel: met één vinger vul je de online vragenlijst in. Wij stellen jou een reeks vragen om jouw unieke haarconditie en persoonlijke haarwensen te bepalen. Hierna gaan wij de producten op maat voor jou formuleren. De test geeft ons een compleet overzicht van alles wat van invloed kan zijn op jouw haar- en hoofdhuidbehoeften. Wij verwerken vervolgens jouw antwoorden en gebruiken eerdere factoren om de unieke mix van ingrediënten te bepalen die nodig zijn om jouw persoonlijke receptuur te creëren. Het resultaat is een shampoo en/of conditioner speciaal voor jou!

Hoe maak ik de vragenlijst compleet?

Bij elke vraag die jou wordt gesteld, worden er antwoorden weergegeven waaruit je kunt kiezen. Dit hebben wij zoveel mogelijk visueel gemaakt. Sommige vragen behoeven misschien een extra uitleg, deze vind je dan als tip onderin jouw vragenlijst. Onder de vraag vind je een button en kun je gemakkelijk een vraag terug of voorruit. Mocht je er niet uitkomen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de chat, via hello@fngrprnts.com of te bellen met 0575-509900.

Hoe kies ik de juiste geur?

Niets is zo persoonlijk als geur, toch hebben we geprobeerd de meeste favoriete geuren voor jou te selecteren. Onze geuren zijn synthetisch, d.w.z. dat ze niet natuurlijk zijn. Ook het is kiezen van een parfumvrije formule mogelijk. Je kunt kiezen uit 4 verschillende geuren: # Coconut (Dreamy Creamy Cocktail) #Strawberry (Berry Innocent Flirt) #Sweet Orange Sandelwood (Mellow Fields of Gold #Honeymania (Sunrise in the Wild)

Welke producten kan ik bij jullie bestellen?

Je kunt bij ons een shampoo en/of conditioner bestellen.

Onze producten zijn altijd:

100% vegan, vrij van siliconen, microplastics, parabenen en sulfaten en 100% gepersonaliseerd

Zijn de ingrediënten die jullie gebruiken allemaal natuurlijk?

Onze formules zijn voor een heel groot deel natuurlijk, zo’n 96 %. Wij gebruiken geen siliconen, microplastics, parabenen en sulfaten.

Wat zijn siliconen?

Wij vermijden het gebruik van siliconen in jouw formule. Liever gebruiken wij plantaardige oliën, waaronder macadamia-olie. Deze zijn niet alleen beter voor jou maar ook voor het milieu. Siliconen bevatten geen werkzame stoffen en voegen daarom niets toe aan je haar. Ze vormen alleen een (plastic) laagje over je haar. Als je nog niet eerder siliconenvrije producten hebt gebruikt, kan het daarom even duren voordat je eraan gewend bent.

Wat zijn parabenen?

Kort gezegd zijn parabenen bewaarstoffen. Ze zijn de meest gebruikte bewaarstoffen in cosmetica. Er is maar een kleine hoeveelheid parabenen nodig om een product goed houdbaar te maken. Parabenen worden opgenomen in de huid en komen in het weefsel van het lichaam terecht. Er zijn veel parabenen en de ene is veiliger dan andere. De discussie over de veiligheid is nog steeds gaande. Wij hebben besloten om voor 100% veiligheid te gaan, daarom gebruiken wij deze stof niet.

Wat zijn sulfaten?

Sodium lauryl sulfaat (SLS) en sodium laureth sulfaat (SLES) zijn stoffen die in combinatie met water worden gebruikt om je haar of huid te reinigen. Ze lossen olie en vet op en zorgen voor een flinke dosis schuim en is een goedkoop ingrediënt. SLS zorgt voor nodige irritaties omdat het spulletje de huidbarriere aantast, het maakt als het ware het buitenste laagje van de huid stuk. SLES doet eigenlijk hetzelfde, maar is iets minder heftig. Helaas zijn het veel gebruikte ingrediënten in shampoos. In de shampoos van FNGRPRNTS gebruiken wij coco-clucoside, dit wordt gemaakt van gedroogd vruchtvlees van de kokosnoot en is mild voor de huid, een goed en gezond alternatief.

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn hele kleine deeltjes plastic die je vaak met het blote oog niet kunt zien. Deze worden vaak in shampoo's gebruikt om ervoor te zorgen dat deze beter uitwasbaar zijn, de hoofdhuid beter reinigen of voor de stabiliteit van de formule. Terwijl jij onder de douche staat, verdwijnen er dus heel wat plastic deeltje in het afvoerputje. Deze deeltjes komen, omdat ze zo klein zijn om te worden gefilterd en niet afbreekbaar zijn, in het milieu terecht. Vooral onze oceanen hebben te kampen met microplastics die vervolgens weer worden gegeten door vissen en andere oceaanbewoners. Reden genoeg dus voor FNGRPRNTS om haar formules vrij te maken van deze , voor een ieder, ongezonde meuk.

Zijn jullie producten vegan?

Wij houden van dieren en daarom zijn al onze shampoo’s en conditioners vegan. Dit wil zeggen dat wij geen dieren gedood of gebruikt hebben bij het produceren van onze producten, maar ook dat de producten geen dierlijke ingrediënten bevatten, ook niet van nog levende dieren of dieren die ‘diervriendelijk’ verzorgd worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld zijde, honing of bijenwax.

Worden jullie producten getest op dieren?

Dierproefvrije cosmetica wordt nog wel eens door elkaar gehaald met vegan cosmetica. Dierproefvrije cosmetica houdt in dat er tijdens de productie en op het eindproduct geen dierproeven zijn uitgevoerd. Binnen Europa is het, sinds 2013, verboden om dierproeven te doen voor cosmetica. Helaas geldt dit nog niet voor de grote andere delen van wereld. Onze producten worden dus niet op dieren getest

Is jullie verpakking milieuvriendelijk?

F N G R P R N T S is verpakt met gerecycled PET. Momenteel wordt slechts 9% van de kunststoffen in de wereld gerecycled. Wij zijn vastbesloten om deze statistieken te wijzigen en plastic te verminderen door onze wereld schooner te maken en het plastic te hergebruiken voor de verpakking van jouw haarverzorgingsproducten. Wij kozen voor een bruine fles en dat is heel bewust. Bruin is de kleur van aarde, hout, steen, natuurlijk, warmte en wordt vaak geassocieerd met de seizoenen. De kleur bruin heeft een gunstig effect op jouw body en mind door het gevoel van peace, stabiliteit, warmte en ontspanning te creëren.

Is de verzenddoos milieuvriendelijk?

De verzenddoos bevat een interieur waarin één of twee producten in ‘vast’ liggen. Dit zorgt ervoor dat de fles op zijn plek blijft liggen tijdens het transport. De doos is gemaakt van FSC gecertificeerd karton. Op de doos wordt met een symbool aanbevolen om deze te recyclen met het oud papier.

Wat vind ik in mijn account?

Zodra jij de vragen van de quiz gaat invullen heb je de keuze om te bestellen als gast of om een account aan te maken. Hierover ontvang jij een email. Kies jij ervoor om als gast bij ons te kopen, dan worden jouw antwoorden niet opgeslagen. Wil de volgende keer weer bestellen, dan zul je de vragenlijst opnieuw moeten invullen. Maak jij wel een account aan, dan bewaren wij jouw antwoorden en kun je deze gemakkelijk de volgende weer gebruiken of aanpassen mochten jouw haardoelen veranderen. Mocht je de vragen niet in één keer invullen en op een later moment verdergaan, dan zijn jouw reeds invulde antwoorden bewaard gebleven. Ook wordt er online haarpaspoort aangemaakt. Hierin vind jij jouw op maat gemaakte formule, jouw haarwensen en een gebruiksaanwijzing. Mochten jouw haarwensen later veranderen, of misschien wil je eens een andere geur uitproberen, dan kun je in jouw account de wijzigingen aanbrengen zodat er een nieuwe formule voor jouw wordt samengesteld.

Help! Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat kan ik doen?

Dat overkomt de beste, geen paniek! Klik op ‘wachtwoord vergeten’, vul je e-mailadres in en wij sturen je per mail een link waarmee je opnieuw een wachtwoord kunt aanmaken. Opgelost! Je kunt weer inloggen. Heb je geen mail ontvangen? Check dan even je ongewenste mail want het kan goed zijn dat je de mail daar aantreft. Lukt dit niet, neem dan contact op met onze klantenservice via de chat, via hello@fngrprnts.com of via 0575-509900.

Betaal ik verzendkosten?

Bestel jij een shampoo en een conditioner (set) en woon jij in Nederland, dan betaal jij geen verzendkosten.
Bestel je alleen een shampoo of conditioner, dan betaal jij € 3,95 verzendkosten.
Woon jij buiten Nederland maar wel binnen Europa, dan berekenen wij € 6,95 verzendkosten.
Woon jij buiten Europa, dan moeten wij helaas € 25,00 aan verzendkosten aan je doorberekenen.

Als ik een bestelling heb geplaatst, wanneer ontvang ik mijn bestelling dan thuis?

Omdat de formules speciaal voor jou worden gemaakt, duurt het iets langen dan normaal voordat je jouw pakketje in huis kunt verwachten. Wij gaan uit van een levertijd tussen de 3 en 6 dagen binnen Nederland. Binnen Europa zal dit 6 dagen of meer zijn. Uiteraard kun je jouw pakket volgen via een track & trace code die je van ons ontvangt, zodra het pakket ons magazijn heeft verlaten.

Door welke partij wordt mijn pakketje geleverd?

Je kunt tijdens het afrekenen zelf kiezen of DHL of PostNL jouw pakketje komt afleveren of dat je deze zelf ophaalt bij een afleverpunt van DHL of PostNL. Ben je overdag niet thuis? Geen probleem, dan kun je jouw pakketje ook in de avonduren laten bezorgen. Je betaalt hiervoor dan wel € 2,25.

Ontvang ik een orderbevestiging?

Je krijgt per mail een orderbevestiging na het plaatsen van de bestelling. Heb je de mail niet ontvangen? Check dan even je ongewenste mail want het kan goed zijn dat je de orderbevestiging daar aantreft.

Zijn de prijzen die jullie vermelden in de onlineshop, inclusief BTW?

Ja, alle prijzen die vermeld staan in onze online shop zijn inclusief 21% BTW.

Hoe kan ik met een kortingscode betalen?

Wanneer je naar je winkelmandje gaat, dan vind je onder jouw bestelde producten een vakje waar je de code kunt invullen. Klik op 'toepassen' om deze te activeren. Vanaf dat moment word je korting direct verrekend en kun je verder met bestellen. Let op: je kunt maar 1 kortingscode tegelijk invullen.

Ik heb een klacht over een artikel, wat nu?

Erg vervelend! Mocht je een klacht hebben, dan willen we deze zo snel mogelijk verhelpen door een passende oplossing te vinden. Soms kan het helaas voorkomen dat een product niet in orde blijkt te zijn, of dat je niet tevreden bent met onze service. We vragen jou om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice via hello@fngrprnts.com of 0575-509900 zodat we de klacht in behandeling kunnen nemen en vervolgens goed voor je kunnen oplossen! Je kunt van ons binnen 48 uur na de ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie verwachten.

Mijn klacht valt buiten de garantietermijn, kan ik hier nog wat mee?

Je kan met een gegronde klacht altijd bij ons terecht, ook na de garantietermijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, wanneer je redelijkerwijs mag verwachten dat een artikel langer mee gaat dan het geval is. Wij willen je in dat geval graag helpen en zoeken naar een passende oplossing!

Niet tevreden over het afhandelen van de klacht?

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)