F N G R P R N T S x Bijenstichting

Bij één op de drie dingen die op je bord liggen, hebben bij en een rol gespeeld. Nu het wereldwijd niet goed gaat met de bijenstand door onder andere pesticiden, beseffen wij des te meer hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op onze wereld.

Het teruglopen van de bijenstand vormt een bedreiging voor de biodiversiteit en daarmee ook voor onszelf. F N G R P R N T S ondersteunt daarom het werk van de Bijenstichting. Al sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen en beschermt ze tegen uitsterven.

Van elk verkocht F N G R P R N T S product wordt een vast percentage aan de Bijenstichting gedoneerd en zijn wij onderdeel van het Bijenlint: een lint van initiatieven, zoals tuinen of landschappen met bijvriendelijke beplanting of bijhotels, ter bevordering van de overlevingskansen van de bij. Het Bijenlint is ooit in Zutphen (notabene onze vestigingsplaats) begonnen als een mooi en lokaal initiatief en is nu een landelijke fenomeen.

Daarom ontvang jij bij jouw bestelling een zakje bloemenzaad zodat ook jij de bij in jouw omgeving kan helpen.

Ieder verkocht F N G R P R N T S product draagt zodoende bij aan een verbetering van de voedselvoorziening van honingbij en wilde bijen.

Kijk op www.bijenstichting.nl als je meer wilt weten over het werk van de stichting of over dit kleine maar oh zo nuttige beestje.