Ontwikkeld om volledig veilig en functioneel te zijn.

Wat gebruiken wij wel? Ontwikkeld om volledig veilig en functioneel te zijn.

Jouw receptuur bevat alleen natuurlijke ingrediënten en geen onnodige chemische of schadelijke ingrediënten. Wij vermijden het gebruik van siliconen in jouw formule. Siliconen bevatten geen werkzame stoffen en voegen daarom niets toe aan je haar.

Ze vormen alleen een (plastic) laagje over je haar. Als je nog niet eerder siliconenvrije producten hebt gebruikt, kan het even duren voordat je eraan gewend bent. Liever gebruiken wij plantaardige oliën , deze zijn beter voor jou en voor het milieu.

Ook zijn onze shampoos vrij van sulfaten.

Om jouw shampoo toch lekker te laten schuimen gebruiken wij gedroogd kokosvruchtvlees. Jouw uiteindelijke receptuur is bovendien 100% vegan, wij gebruiken dus geen ingrediënten die afkomstig zijn van diertjes zoals honing, zijde of bijenwax. Sinds 2013 is het binnen Europa verboden om dierproeven te doen voor cosmetica, onze producten worden dan ook niet op dieren getest.

Formules vrij van microplastics

Microplastics zijn hele kleine deeltjes plastic die je vaak met het blote oog niet kunt zien. Deze worden veel in shampoos gebruikt om ervoor te zorgen dat deze beter uitwasbaar zijn, de hoofdhuid beter reinigen of voor de stabiliteit van de formule. Terwijl jij onder de douche staat, verdwijnen er dus heel wat plastic deeltjes in het afvoerputje. Deze deeltjes komen, omdat ze te klein zijn om te worden gefilterd en niet afbreekbaar zijn, in het milieu terecht. Vooral onze oceanen hebben te kampen met microplastics die vervolgens weer worden gegeten door vissen en andere oceaanbewoners. Reden genoeg dus voor F N G R P R N T S om haar formules vrij te maken van deze , voor een ieder, ongezonde meuk.

Jouw haar heeft proteïnen nodig.

Jouw haar bestaat voor een groot deel uit proteïne, ook wel keratine genoemd. Proteïne zorgt voor glans, herstel, kracht en houdt het haar gehydrateerd. Om jouw haar de nodige proteïne te geven, gebruiken wij o.a. tarwe, rijst en soja proteïnen. Tarwe versterkt en hydrateert het haar terwijl rijst jouw haar volume en elasticiteit geeft. Soja beschermt het haar en zorgt ook voor een ultieme glans en is quinoa een ingrediënt dat het haar herstelt en voor de nodige glans zorgt.

Wij gebruiken natuurlijke oliën zoals amarantolie, dat een olie is uit de zaden van de Amarant-plant. Deze bevatten squalan, een sterk antioxidant met een hydraterende werking. Macadamia olie is een uiterst voedende olie dat rijk is aan vitamines en mineralen. Het heeft een sterke herstellende werking voor jouw haar. Jojoba olie is in staat om de natuurlijke oliën van jouw hoofdhuid aan te vullen en geeft jouw haar een boost aan hydratatie.

Dit is slechts een greep uit het grote assortiment aan ingrediënten die wij gebruiken voor jouw formule.