Red de bij!


Beeee nice!
Red de bij!

Bij één op de drie dingen die op je bord liggen, hebben bijen een rol gespeeld. Een groot percentage van alle planten op de wereld, is afhankelijk van de bestuiving van de bij. Door verkleining van het leefgebied, het gebruik van pesticiden, groene weides, windmolens en elektromagnetische straling, gaat het niet goed met de bijen in Nederland en ver daarbuiten. Redenen genoeg dus om zuinig te zijn op deze bijzondere beestjes.

Het teruglopen van de bijenstand vormt een bedreiging voor de biodiversiteit en daarmee ook voor onszelf. F N G R P R N T S ondersteunt daarom het werk van de Bijenstichting . Al sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen en beschermt ze tegen uitsterven.


Bij elke bestelling ontvang je een zakje bloemenzaadjes

Van elk verkocht F N G R P R N T S product wordt een vast percentage aan de Bijenstichting gedoneerd en zijn wij onderdeel van het Bijenlint. Het Bijenlint is ooit in Zutphen begonnen als een mooi en lokaal initiatief en is nu een landelijke fenomeen.
Ons pand in Zuthpen heeft een bijenvriendelijke tuin en er staat een heus bijenhotel. Op die manier ondersteunen wij deze nuttige en onmisbare eco influencers.

Om goed te kunnen leven heeft een bij dus eigenlijk maar twee dingen nodig: eten en een huis. Wij vragen jou om het huis zelf te bouwen maar helpen je met het eten.
Daarom ontvang jij bij jouw bestelling een zakje bloemenzaad zodat ook jij de bij in jouw omgeving kan helpen.
Ieder verkocht F N G R P R N T S product draagt dus bij aan een verbetering van de voedselvoorziening van de honingbij en wilde bijen.

Kijk op www.bijenstichting.nl als je meer wilt weten over het werk van de stichting, hoe jij kunt helpen of over dit kleine maar oh zo nuttige en schattige (vinden wij) beestje.