FNGRPRNTS steunt de Nederlandse bij

Het gaat niet goed met de bij. Nationaal en internationaal zijn er zorgen over de bijen. Nederland kent 360 soorten bijen. Maar meer dan de helft van de bijensoorten dreigt te verdwijnen door het gebruik van bestrijdingsmiddelen waardoor planten waar bijen gek op zijn domweg niet meer te vinden zijn.

Geen mens, geen bij.

Het teruglopen van de bijenstand vormt een bedreiging voor de biodiversiteit en daarmee ook voor onszelf. Geen bij, geen mens…

F N G R P R N T S ondersteunt daarom het werk van de Bijenstichting. Al sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen en beschermt ze tegen uitsterven. Van elk verkocht F N G R P R N T S product wordt daarom een vast percentage aan de Bijenstichting gedoneerd. Daarnaast zijn wij onderdeel van het Bijenlint: een lint van initiatieven, zoals tuinen met bijvriendelijke beplanting of bijenhotels, ter bevordering van de overlevingskansen van de bij.

"Bij elke bestelling die jij bij FNGRPRNTS doet, ontvang jij een zakje met bloemenzaadjes. Hiermee kun je de leefomgeving van bijen verbeteren op het land of in de stad"

Ellen Wilmink


Voor ons hoofdkantoor in Zutphen is een bijenlint aangelegd, waar in de zomer zich een bloementuin ontpopt. Daarnaast hebben wij een bijenhotel geplaatst waar wilde bijen hun larven kunnen leggen.


Een wilde bij kan namelijk niet zover vliegen, voedsel en nestelgelegenheid mogen daarom niet verder dan 200 meter uit elkaar liggen.


    Naast onze steun, kun jij zelf ook iets bijdragen.
Bij elke bestelling die jij bij F N G R P R N T S doet, ontvang jij een zakje met bloemenzaadjes. Hiermee kun je de leefomgeving van bijen verbeteren op het land of in de stad. Door de zaadjes in los zand, onverharde paden en rommelige hoekjes te zaaien, kun je jouw tuin bijvriendelijk inrichten en draag jij zo bij aan een verbetering van de voedselvoorziening en de toekomst van de bij.

We zullen jullie regelmatig meer vertellen over het werk van de bijenstichting en over de bij zelf.Namens de bij: bzzzzzdankt!

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer