Heeft jouw haar proteïne nodig?

Proteïne, ook wel keratine genoemd, is eigenlijk de bouwsteen van jouw haar. Het bevindt zich, samen met vocht, in het binnenste van het haar. Het meeste belangrijke voor mooi haar, is dat er een balans is tussen proteïne en vocht.

De proteïne in jouw haar kan aangetast worden door je haar te kleuren of te blonderen of daar veelvuldig gebruik van stylingtools als een föhn of stijltang.
De schubben van je haar gaan openstaan en je haar is niet meer in staat om voedingstoffen op te nemen en herstelt niet meer. Gevolg hiervan is dat je haar breekt en haar elasticiteit verliest.
Je kunt heel gemakkelijk zien of jouw haar extra proteïne nodig heeft, door een simpel testje te doen. Trek een haar uit je hoofd, dit mag of droog of nat haar zijn, en deze rek je uit. Rekt je haar meer dan normaal uit en breekt het dan af? Dan heeft je haar behoefte aan extra proteïne. Hierdoor wordt je haar sterker, voorkomt dat het gaat breken en krijgt glans omdat proteïne in staat is om diep in het haar te dringen.

Afhankelijk van de poreusheid van jouw haar, worden er verschillende proteïnen gebruikt in onze formules. Bij laag poreus haar, de schubben van jouw haar staan een klein beetje open, worden aminozuren of gehydroliseerde keratine of collageen gebruikt. Deze proteïnen hebben kleine moleculen die makkelijk tussen de schubben van jouw kunnen komen. Bij hoog poreus haar, de schubben staan ver open, gebruiken wij o.a. gehydroliseerde proteïnen afkomstig van tarwe, rijst of quinoa.

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer