Help! Ik heb last van roos!

Heel vervelend, je onzeker voelen, jeuk hebben, witte schilfers op jouw schouders…

Roos heeft alles met de conditie van jouw hoofdhuid te maken. Roos ontstaat door een overschot aan gist. Jouw hoofdhuid heeft een beschermlaagje, deze kan verdwijnen door het gebruik van verkeerde shampoos, shampoos met sulfaten tasten de natuurlijke bescherming extreem aan. Gebruik jij shampoo met sulfaten dagelijks, dan heeft jouw hoofdhuid geen tijd zich te herstellen. De huid vernieuwd zich elke maand. De huid zal gaan irriteren, wordt droog en zet aan tot talgproductie, deze laatste zorgt een overtollig gist.

FNGRPRNTS shampoos zijn vrij van sulfaten, dit zijn goedkope chemische ingrediënten die zorgen voor schuim, maar de beschermlaag aantasten zodat irritaties kunnen ontstaan. Niet iedereen heeft hier last van, maar om dit zoveel mogelijk tegen te gaan, gebruiken wij deze stoffen liever niet.

De hoofdhuid heeft een pH-waarde tussen de 5 en 5,5. De pH-waarde geeft de zuurtegraad van de huid aan. Het is belangrijk op de huid ‘zuur’ te houden, de natuurlijke beschermlaag die uit zweet, talg en dode huidcellen bestaat, houdt ziekmakende bacteriën buiten en biedt de juiste leefomstandigheden aan de zogenaamde goede huidbacteriën. Gebruik je een shampoo die een hoger pH-waarde dan je hoofdhuid heeft, dan is de kans op irritaties groot.
De FNGRPRNTS shampoo hebben daarom allemaal een pH-waarde tussen de 5,25 en 5,5.

Externe factoren als warmte maar ook stress kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid en daarmee ook je haar, uitdroogt.

Als je gevoelig bent voor roos, is het dus van belang om bovenstaande punten goed in de gaten te houden. Bij FNGRPRNTS passen wij de formule aan op jouw, voor roos gevoelige, hoofdhuid. Wij gebruiken o.a. piroctone olamine, dit is een schimmelwerend en antibacterieel ingrediënt dat tevens de haargroei stimuleert en dat bekent staat om haar uitstekende werking.

Voel je zeker, weg met die roos!

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer