Herstel jouw beschadigde haar

Beschadigd haar ziet er niet mooi en verzorgd uit. Je haar verliest haar glans, het voelt stug en droog aan en kan ook nog eens afbreken. Jouw haar kan beschadigen door regelmatig chemische behandelingen uit te laten voeren. Denk hierbij aan het ontkleuren (bleachen) van je haar of door het laten zetten van een permanent. (jazeker, de permanent is weer op komst!)

De opbouw van jouw haar wordt door deze behandelingen dusdanig verandert dat je haar verzwakt en het haar ‘bouwstenen’ verliest. Ook warmtebronnen als de föhn, krultang of stijlstang dragen bij aan het beschadigen van jouw haar. Deze worden vaak op hoge temperaturen gebruikt om effectief het resultaat te bereiken en daar wordt je haar niet blij van, met als resultaat dat het ernstig uitdroogt.

Bij FNGRPRNTS gebruiken wij proteïnen in onze formules om jouw beschadigde haar weer te herstellen. Soja proteïne bijvoorbeeld versterkt de haarvezel waardoor schade aan jouw haar verminderd. Ook geeft het jouw haar glans en maakt het zacht. Rijstproteïnen daarentegen versterken en vergroten de diameter van het haar. Hierdoor ontstaat meer volume en het haar wordt sterker zodat het minder snel afbreekt. Macadamia-olie geeft het haar extra voeding en zorgt voor glans en quinoa herstelt het beschadigd haar en zorgt ook voor glans.

Bovendien bevatten onze shampoos geen sulfaten die de huid uitdrogen en zijn deze vrij van siliconen. Ook is zowel de shampoo als de conditioner 100% vegan.

Ook kun je zelf al het een en ander doen om jouw haar te beschermen tegen beschadigen:

 1. Gebruik een conditioner als een “overnight mask”. Gebruik conditioner op handdoek- droog haar, wikkel er een handdoek omheen en laat het de hele nacht zitten.
 2. Gebruik altijd een hittebeschermer bij gebruik van een föhn, krultang of stijltang. Dit zijn ‘leave-in’ producten en beschermen jouw haar tegen hitte.
 3. Heb je lang haar? Ga slapen met een vlecht, hierdoor ontstaat er minder wrijving op het kussen dat het haar beschadigd.
 4. Droog je haar voorzichtig af, ga niet hard wrijven, maar kneed het haar droog.
 5. Ga niet slapen met nat haar! Tijdens het slapen ontstaat er wrijving op het kussen en als het haar nat is, is het extra kwetsbaar.

Heb jij jouw gepersonaliseerde shampoo al samengesteld? Doe het snel en los  jouw haarprobleem op!

 

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer