Houd jouw haar gezond!

By Ellen Wilmink -

Het menselijk haar bestaat uit een schacht en de wortel. De haarschacht, het zichtbare deel, heeft een diameter die varieert tussen 40 – 120 micron. (1 micron is 1000ste millimeter) 
Het bestaat uit dode cellen en, voor het grootste deel, uit keratine proteïne. Keratine proteïne is een lichaamseigen eiwit dat zich ook in de huid, je nagels en tanden bevindt.

"Bij FNGRPRNTS gebruiken wij daarom proteïnen in onze formules om jouw beschadigde haar weer te herstellen."

Ellen Wilmink

 

Door natuurlijke factoren van buitenaf, kan het haar verouderen, kortom het haar verliest haar natuurlijke keratine laag. Ook door het vaak wassen (heet water) en styleren met warmtebronnen als een föhn, heeft je haar veel te lijden. De buitenste laag van jouw (de cuticula) beschermt jouw haar tegen deze factoren, maar de cuticula kan poreus worden. De middelste laag van jouw haar (de cortex) laat dan de haarschubben open staan en geeft het haar geen kans om te herstellen.Bij F N G R P R N T S gebruiken wij daarom proteïnen in onze formules om jouw beschadigde haar weer te herstellen. Soja proteïne bijvoorbeeld versterkt de haarvezel waardoor schade aan jouw haar verminderd. Ook geeft het jouw haar glans en maakt het zacht.


Rijstproteïnen daarentegen versterken en vergroten de diameter van het haar. Hierdoor ontstaat meer volume en het haar wordt sterker zodat het minder snel afbreekt.

Proteïnen nestelen zich dus in de openstaande haarschubben en zorgen ervoor dat deze direct worden gesloten en de proteïnen goed worden opgenomen.

Zo bescherm jij jouw haar en houd je het gezond.

Laat een reactie achter Wat vindt u van dit artikel?

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Nieuw seizoen, nieuwe haardoelen!

  Nieuw seizoen, nieuwe haardoelen!

  Lees meer

 • Waarom je beter geen producten met siliconen kunt gebruiken.

  Waarom je beter geen producten met siliconen kunt gebruiken.

  Lees meer

 • Krullentips!

  Krullentips!

  Lees meer