Mooi haar begint met een gezonde hoofdhuid.

De conditie van jouw haar, begint bij een gezonde hoofdhuid. De huid op jouw hoofd moet, net als de rest van jouw lichaam, gereinigd, gescrubd en gehydrateerd worden. Als je hoofdhuid niet in topvorm is, dan geldt dat ook voor je haar.

Een geïrriteerde hoofdhuid zul je snel herkennen. Een onregelmatige talgproductie, waardoor je snel vet haar zult ondervinden of een slechte bloedcirculatie naar de follikels, leidt tot een tekort aan voedingsstoffen voor je haar waardoor je haar er dof uit zal zien, zijn slechts een paar tekenen van een hoofdhuid die zich niet helemaal lekker voelt.

Toch kun je met een paar simpele stappen bovenstaande problemen tegengaan.

Het is niet nodig om je haar dagelijks te wassen als je dit niet prettig vindt. De van nature aanwezige oliën verzorgen het haar waardoor jouw gekleurde haar haar kleur langer behoudt en het haar haar natuurlijke verzorging krijgt. Maar door het gebruik van stylingsproducten zoals een haargel of haarlak zullen residuen zich ophopen op de hoofdhuid, waardoor haarzakjes verstopt kunnen raken en het de groei van jouw haar belemmert. Het is dus belangrijk dat je jouw hoofdhuid wel regelmatig reinigt. Was je haar twee keer, masseer de shampoo in het goed natte haar, laat het een tijdje intrekken, zodat het goed haar werk kan doen. Vergeet niet het haar grondig uit te spoelen zodat alle shampoo goed uit het haar is. Was je je haar toch liever elke dag? Met een FNGRPRNTS shampoo kan dat, omdat wij geen chemische ingrediënten gebruiken, is de shampoo veilig genoeg om dagelijks te gebruiken.

Jouw hoofdhuid kan, net als de rest van jouw lichaam, eens per maand beste een goede scrubbehandeling gebruiken. Nu hoor ik je denken, maar hoe dan?
Dit kun je simpelweg met je vingers doen, pas wel op met lange nagels, want dan beschadig je je hoofdhuid juist. Ook een borstel met zachte rubberen pins kun je hiervoor goed gebruiken. Voor het beste resultaat breng je eerst shampoo aan, masseer dit goed door en ga vervolgens met de borstel door je haar in ronde bewegingen. De shampoo zorgt ervoor dat dode huidcellen gemakkelijk loslaten. Ook hiervoor geldt weer: grondig uitspoelen.

Invloeden van buitenaf, stress of medicijngebruik kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid erg droog wordt. Maar ook het gebruik van een shampoo met sulfaten, kan jouw hoofdhuid extreem uitdrogen. FNGRPRNTS gebruikt geen sulfaten in haar shampoo, hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken dat je hoofdhuid uitdroogt. Heb je toch extra hydratatie nodig? Dan zullen wij natuurlijke oliën toevoegen aan jouw receptuur. Alles voor een gezonde hoofdhuid!

 

 

Tips en meer van onze experts! Je vindt misschien ook leuk

 • Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Heeft jouw haar proteïne nodig?

  Lees meer

 • Ai, ik heb vet haar...

  Ai, ik heb vet haar...

  Lees meer

 • 7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  7 redenen waarom je het beste een conditioner kunt gebruiken

  Lees meer